Du er her: Forsiden, gammel nettside

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Søk »

Idèbank for kommunene

 

Til toppen av siden

NSDM-nyheter

Vi har fått ny nettside.

Denne siden fungerer nå som et søkbart arkiv med adresse: www.arkiv.nsdm.no. Klikk på Les mer for å åpne NSDM sin nye nettside

Les mer »

NSDM er 10 år, men har eksistert i hele 18!

09.06.17: Denne uken feiret vi og gode NDSM-venner at det er 10 år siden NSDM fikk en fast post i statsbudsjettet. Men det litt urolige NSDM-hjertet har slått mye lenger og allerede for 18 år siden var Program for forskning og fagutvikling i gang i Nord-Norge.

Les mer »

Seminar om trening i samhandling

06.06.17: I 10 år har lokalt helsepersonell trent med K-BEST-modellen på akuttmedisinsk samhandling i Alta.Torsdag 12. oktober lager de åpent seminar for å dele kunnskap om slik trening. Innlederne kommer fra hele landet.

Les mer »

Søknadsuksess for utdanningsstilinger i Vest

31.05.17: Bergen kommune har mottatt hele 72 søknader til 2 utdanningsstillinger, mens Odda og Hyllestand har fått 15! Alle de ti kommunene som nå er med i ALIS-VEST-prosjektet har fått flere søkere og er klare til å velge mellom mange fler enn de har kunnet gjøre på lenge.

Les mer »

Birgit Abelsen i regjeringens kompetanseutvalg

29.05.17: Kompetansebehovsutvalget (KBU) skal se på fremtidens kompetansebehov i Norge, og NSDM´s forskningsleder Birgit Abelsen er utnevnt som medlemmet fra Helse- og Omsorgsdepartementet. I KBU sitter forskere, representanter for partene i arbeidslivet og Kunnskapsdepartementet.

Les mer »

Rekruttering til fastlegeordningen

28.05.17: I dagens Aftenposten har NSDMs leder et debattinnlegg hvor hun fokuserer på hvordan man skal rekruttere flere fastleger inn i ordningen. Fastlege Peter Prydz, har skrevet en lærerik forklaring på hvordan hans kommune ikke klarer rekruttere og stabilisere fastleger.

Les mer »

Sikker, trygg og trent?

24.05.17: Tre ulike forskergrupper i vårt miljø jobber nå med studier av leger, pasienter og annet helsepersonell i distriktskommuner. Resha Al-Azzawi vil se nærmere på hvordan erfarne leger tar avgjørelser i situasjoner med usikkerhet. Martin Bruusgaard Harbitz ser på pasienters perspektiver på pasientsikkerhet. Trine Sørensen og Jorunn Nygaard har snakket med både sykepleiere, hjelpepleiere, assistenter, helsesekretærer og leger om mestring og trygghet i jobben på Senja.

Les mer »

Flere vikarer i fastlegeordningen

22.05.17: Helsedirektoratet har publisert sine styringsdata vedrørende fastlegeordningen. Andel fastlønnspraksiser øker for første gang siden fastlegeordningen ble innført. Det er en sterkt økende andel av listene som betjenes av vikar. Andel av befolkningen som ikke har plass på noen liste, er det høyeste siden fastlegeordningen ble innført. Andel ledige plasser på åpne lister er lavere enn noen sinne. Slik oppsummerer forsker og fastlege Hogne Sandvik (UiB) tallene

Les mer »

Les alle nyhetene »

Norsk English

Topp

Nasjonalt senter for distriktsmedisin. Institutt for samfunnsmedisin, 9037 Tromsø. Telefon: +47 776 45 512