Du er her: Nyheter » 2013 » Oktober

Kontaktinformasjon / For contact

E-mail adress: helen.brandstorp@uit.no, cellphone 99152115

Advisor Frank Remman: +47-77645512

Click for more contact data             

Mailing adress:

Nasjonalt senter for distriktsmedisin, 

Boaittobealmedisiinna našunála guovddáš

ISM; Helsefak; UiT

N-9037 Tromsø

 

Hopp over tips en venn - Hovedinnhold - Topp

Tips en venn

Send

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Søk »

Følg oss på

 

     

 

 

Til toppen av siden

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

31.10.2013

Hun som ble værende

Allmennlege Hege Liljedahl Steene har blitt værende i jobben som distriktslege i Røros tross dårlig vaktkarma og portretteres i Tidsskift for den norske legeforeningen av Anne Kathrine Sebjørnsen. "Man begynner like dette livet, hele livsstilen. Det sniker seg innpå gradvis. Det man fryktet og mislikte i starten, viser seg å bli det mest spennende og motiverende"

Les mer »

26.10.2013

NSDM sin pris til Øystein Lappegard

Anders Forsdahls pris gikk i år til Kommuneoverlege i Ål, Øystein Lappegard! Han får prisen for et langt og betydningsfullt virke som doktor og samfunnsmedisiner i norsk distriktshelsetjeneste. Spesielt har Lappegard bidratt til å utvikle og styrke samhandling mellom nivåer og intermediære tjenesteformer. Lappegard har også vært helt sentral i å bygge opp et desentralisert helseforskningsmiljø i Hallingdal.

Les mer »

21.10.2013

Film fra Distriktssenteret - et kompetansesenter for distriktsutvikling

"Det nære sammarbeidet mellom kommune, skole og næringsliv har gjort at vi får til gode relasjoner." Ordføreren i Haram snakker om hvordan de har fått arbeidsinnvandrere til å bli værende i den nye filmen til Distriktssenteret

Les mer »

18.10.2013

Karl Evangs pris til Ole Mathis Hetta

Igår ble Karl Evangs pris tildelet personer som har gjort en særlig innsats for folkehelsen: Ole Mathis Hetta og Tayyab M. Choudri NSDM vil spesielt gratulere Hetta som vi har hatt et godt samarbied med. Vi vil gratulere så mye med vel fortjent pris!

Les mer »

15.10.2013

Kommunene: tapere i turnuslegekonkurransen?

Alle legestudenter har fått med seg at de må lage en attraktiv søknad for å få turnusplass. Men kollegene ute i kommunene kan ikke ha skjønt sin rolle i dette spillet. I konkurransen om de beste må man melde seg på.

Les mer »

14.10.2013

Langsgående og integrerte utdanningsmoduler

I NSDM sin regi bidro nylig professor Ivar J. Aaraas, fastlege og parksiskoordinator i Finnmark, Paal André Skjærpe og fastlege i Alta, Anne Davidsen, på konferanse om nye måter å utdanne leger på. Longitudinal integrated clerkships (LICs.) var konferansens hovedtema. LIC's have the following common core elements •Medical students participate in the comprehensive care of patients over time •Medical students have continuing learning relationships with these patients' clinicians •Medical students meet, through these experiences, the majority of the required core clinical competencies across multiple disciplines simultaneously

Les mer »

09.10.2013

Sametinget og Tromsø inngått historisk avtale

I går skrev sametingspresidenten og ordfører i Tromsø under på en samarbeidsavtale. Målet er å fremme samisk språk og kultur i Tromsø kommune og avtalen er den første i sitt slag. NSDM har hatt en liten rolle i prosessen ved å bidra til økt kunnskap om det samiskes tilstedeværelse blant de ansatte og folkevalgte i Tromsø kommune. Ordfører i Tromsø kommune Jens Johan Hjort, sier dette er en av de viktigste dagene som han har hatt som ordfører. Denne avtalen viser at folk kommer overens etter samehetsen som var i begynnelsen da avtaleprosessen startet. Han sier selv også og merke at situasjonen er endret i Tromsø, sier han.

Les mer »

07.10.2013

Villmarksmedisinsk kompetanse trengs også i Norge

Mange nordmenn er jevnlig i aktivitet i skog og mark og på fjell og vidde. Redningsarbeidet ved skader og sykdommer som oppstår i utfordrende terreng, kan være krevende. Har leger og annet helsepersonell gode nok kunnskaper til å kunne håndtere slike typer skader og ulykker? Dette spørr Narvikslegene Benjamin Lichner og Sverre Håkon Evju om i Tidsskriftet, sammen med kommuneoverlege i Nærøy Monica Iversen, lektor i sykepleie Anne Svelstad Evju og anestesilege Katrine Finsnes

Les mer »

04.10.2013

Sverre Rørtveit med i akuttutvalg

Fastlege Sverre Rørtveit i Austevoll og vinner av Anders Forsdahls pris 2011, har fått plass i regjeringens nyopprettede utvalg for akutt helsehjelp utenfor sykehus. Sammen med seg har han blandt andre forsker ved Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin Erik Zakariassen. Begge har gjennom forskning, fagutvikling og formidling bidratt til ny kunnskap om legevakt og akuttmedisin generelt, men også forutsetninger for disse tjenestene i distriktene spesielt. Vi ønsker lykke til med arbeidet!

Les mer »

02.10.2013

Barn på bygda mer overvektige enn bybarn

Mer enn dobbelt så mange barn på bygda er overvektige, sammenlignet med dem som bor i by, rapporterer Dagens Medisin. I Barnevektsundersøkelsen fra Folkehelseinstituttet har forskere studert overvekt blant barn som bor i små kommuner (færre enn 10.000 innbyggere) og sammenlignet med barn som bor i urbane kommuner (mer enn 50.000 innbyggere). Forskere i Canada gjorde i 2012 en studie av hemmere og fremmere i forhold til unge og fysisk aktivitet.

Les mer »

Norsk English

Topp

Nasjonalt senter for distriktsmedisin. Institutt for samfunnsmedisin, 9037 Tromsø. Telefon: +47 776 45 512